Diflos® to suplement diety w postaci zawiesiny doustnej wyprodukowany przy użyciu unikatowej technologii mikroenkapsulacji, zawierający żywe kultury bakterii szczepu Lactobacillus Rhamnosus GG (ATCC 53103).
- jest przeznaczony dla noworodków, niemowląt, dzieci i dorosłych,
- nie zawiera białek mleka, laktozy, glutenu i może być podawany osobom, które nie tolerują tych składników,
- Diflos®:
- Wskazania:
Szczegółowe informacje na temat składników suplementu Diflos, płyn w kroplach, 5 ml (Producent: SMART PHARMA) znajdziesz na stronie The Best Supplements: Diflos, płyn w kroplach, 5 ml / (Smart Pharma).
Wykaz wszystkich składników aktywnych i substancji pomocniczych Diflos
Szczegółowy wykaz substancji wchodzących w skład suplementu diety Diflos, płyn w kroplach, 5 ml: olej kukurydziany, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillus Rhamnosus GG (ATCC 53103)..
Zalecane dzienne spożycie suplementu diety Diflos, płyn w kroplach, 5 ml
- Noworodki, niemowlęta i dzieci do 12. roku życia – 5 kropli dziennie. Podawać bezpośrednio do ust dziecka lub wymieszać z wodą, mlekiem lub półpłynnym pokarmem o temperaturze max. 25° C
- Dzieci powyżej 12. roku życia i dorośli -10 kropli dziennie.
- Przed spożyciem, aby uzyskać jednorodną zawiesinę, produkt należy dobrze wymieszać. W tym celu należy energicznie wstrząsać buteleczką przez 10 sekund, jednak nie krócej niż do całkowitego wymieszania się kultur bakterii LGG znajdujących się na dnie buteleczki w zawiesinie.
Bezpieczeństwo stosowania Diflos, płyn w kroplach, 5 ml
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Suplement diety Diflos nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Po pierwszym otwarciu należy przechowywać w lodówce.
- Spożyć w ciągu 30 dni od otwarcia.
- Chronić od światła i wilgoci.
- Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Przeciwwskazania: Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik produktu.
- Produkt zawiera żywe kultury bakterii (probiotyk), które są wrażliwe na temperaturę. Z tego względu nie należy narażać produktu na bezpośrednie działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych i na gwałtowne zmiany temperatury.